Goud futures hoofd voor de grootste winst in zeven weken op daling dollar

Goud op weg naar de grootste vooruitgang sinds medio oktober als de dollar verzwakt, het stimuleren van de aantrekkingskracht van het edelmetaal als een alternatieve investering . Silver bereikte de hoogste in bijna drie weken .

De dollar is verzwakt , zodat helpt goud . We hadden gezien bepaalde agressieve shortposities worden genomen . Een deel van dat wordt gehaald als veel mensen het gevoel dat goud niet te laten vallen in de afgrond . Het is niet langer een one-way bet .

Goud futures voor de maand februari de levering sprong 2,4 procent naar $ 1,263.90 per ounce op 9:51 op de Comex in New York , op weg naar de grootste winst sinds 17 oktober . Prijzen raakte $ 1,267.50 , het hoogste sinds 20 november .

Hedge funds en andere geld -managers hield een netto – long positie in goud van 26.774 futures en opties in de week eindigend op 3 december , data US Commodity Futures Trading Commission tonen . Korte weddenschappen steeg 6,2 procent tot 79.631 , in 0,6 procent van het record in juli bereikt.

Bullion is ingesteld voor de eerste jaarlijkse daling in 13 jaar . Sommige beleggers verloren het geloof in het metaal als een winkel van waarde te midden van speculatie dat de Federal Reserve zal schaal terug in de 85 miljard dollar aan maandelijkse obligaties te kopen als de economie verbetert . Cijfers van afgelopen week bleek de Amerikaanse loonlijsten meer dan verwacht gestegen in november . Beleidsmakers volgende meet 17-18 december .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *