Goudprijs afspraken schandaal

Elke werkdag in Londen , vijf banken bijeen om de goudprijs in een ritueel dat terug naar 1919 dateert . Nu , dealers en economen zeggen kennis die op die gesprekken kon sommige handelaren een oneerlijk voordeel bij het kopen en verkopen van de edele metalen .

De Britse Financial Conduct Authority onderzoekt in hoe de prijzen worden vastgesteld in de $ 20000000000000 goudmarkt , volgens een persoon met kennis van de beoordeling die anoniem wenst te worden geïdentificeerd , omdat de zaak is niet openbaar . The London fix , de benchmark gebruikt door mijnbouwbedrijven , juweliers en centrale banken te kopen, verkopen en taxeren de metaal , wordt tweemaal per dag na een telefoongesprek met Barclays , Deutsche Bank , Bank of Nova Scotia , HSBC Holdings en Societe Generale gepubliceerd.

Het proces , waarin goud wordt gekocht en verkocht , kan van een paar minuten tot meer dan een uur . De deelnemers kunnen ook de metaal en zijn derivaten handel op de spotmarkt en uitwisselingen tijdens de gesprekken. Net na de vaststelling begint , handel barst in van goud afgeleide instrumenten , volgens onderzoek gepubliceerd in september . Vier ondernemers geïnterviewd door Bloomberg News zei dat komt omdat dealers en hun klanten met behulp van informatie uit de gesprekken om te wedden op de uitkomst.

” Handelaren die betrokken zijn bij deze prijsbepalende proces kennis die , zelfs voor een korte tijd , is superieur aan andere mensen kennis “, zegt Thorsten Polleit , chief economist bij Frankfurt gevestigde edele metalen makelaar Degussa Goldhandel GmbH en een voormalig econoom bij Barclays . ” Dat is de grote fout van de London gold – fixing. ”

De Britse hoofdstad is het grootste centrum voor goudhandel in de wereld, volgens de London Bullion Market Association, die zei dat meer dan $ 33000000000 veranderde handen er elke dag in 2012 meer dan de $ 29000000000 futures verhandeld op Comex , de New York grondstoffen uitwisseling , data samengesteld door Bloomberg tonen . Financiële instrumenten, waaronder cash settled swaps en opties zijn geprijsd van de London oplossing , volgens de LBMA website .

In besloten vergaderingen van dit jaar , de US Commodity Futures Trading Commission , die derivaten regelt , besproken worden geëvalueerd hoe de goud prijzen worden vastgesteld , volgens een persoon met kennis van de gesprekken . De FCA beoordeling is voorlopig en niet een formeel onderzoek , een andere persoon zei . De mensen zouden niet zeggen wat er wordt gekeken of als toezichthouders verdachte wangedrag .

Deelnemers aan de London gesprek kan vertellen of de goudprijs stijgt of daalt binnen een minuut of zo , afhankelijk van of er een groot aantal netto kopers of verkopers na de eerste ronde , volgens goud handelaren, academici en investeerders geïnterviewd door Bloomberg News . Het is deze functie waardoor dealers en anderen in ontvangst van de informatie te wedden op de richting van de markt met een hoge mate van zekerheid minuten voordat de fix openbaar wordt gemaakt , zeiden ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *